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Brian F. Karlovich

Project Manager

Michael Baker Jr., Inc.

100 Airside Drive

Moon Township, PA 15108

Dear Mr. Karlovich:

In your letter dated, September 26™, 2005, you asked whether it was permissible to
maintain records pertaining to requirements set forth under the asbestos in schools rule (40 CFR
Part 763, Subpart E) pursuant to the Asbestos Hazard Emergency Response Act (AHERA) in
electronic format.

The asbestos in schools rule specifically provides representatives of EPA and States, the
public, including teachers, school personnel and their representatives, and parents the right to
access and view documents within a school’s asbestos management plan.. The regulations do not
specifically prohibit schools from storing records in electronic format. However, such records
must be available in a local education agency’s (LEAs) administrative office without cost or
restriction, for inspection by representatives of EPA and the State, the public, including teachers,
school personnel and their representatives, and parents, on request (40 CFR Part 763.93(g)(2))
and from each individual school’s administrative office within 5 working days after receipt of the
request for an inspection (40 CFR Part 763.93(g)(3)). Both the LEA and the individual school
can charge a reasonable cost to make the copies of the management plan.

The asbestos in schools rule also requires signatures on certain documents (an example is
the inspection report required under 40 CFR 763.85(a)(4)(vi)) which must be maintained in the
asbestos management plan. Documents containing original signatures may be scanned and
stored in electronic format (e.g. CD ROM) but must be made available and accessible in their
entirety as required under 40 CFR Part 763.93(g)(2) or (3). Certain records mentioned in 40 CFR
Part 763.94 need only be retained for three years after the next reinspection required under 40
CFR 763.85(b)(1), or for an equivalent period. Other records required to be stored within the
management plan must be maintained indefinitely.
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If you have any further questions, please contact Robert Courtnage of my staff at (202)
566-1081 or e-mail him at courtnage.robert(@epa.gov.

Sincerely;

L iAo
David K. Hannemann '

Acting Chief
Fibers and Organics Branch



