U.S. Environmental Protection Agency NDWAC CCR Rule Revision (CCR3) Working Group Meetings (Virtual) Agendas

Session 9 – September 14 (10:00 AM to 12:30 PM ET) Session 10 - September 16 (2:30 PM to 5:00 PM ET)

Meeting Objectives/Desired Outcomes for Session 9:

- Review the definition of accessibility;
- Summarize the ADA, 508, and the Web Accessibility Initiative (WAI) for discussion on CCR electronic delivery and accessibility;
- Understand any additional accessibility concerns related to electronic delivery of CCRs;
- Share perspectives and provide input on questions related to rule revisions for improving access for limited English proficiency (LEP) and non-English speaking consumers; and
- Discuss next steps

9:30 INFORMAL GATHERING

Participants join 15 to 30 minutes early so the contractor can set up individual speaking, webcam, and presenter capabilities.

- 10:00 Continued Discussion: CCR Biannual Delivery Content and Electronic Delivery Option Objective: Facilitator will review recommendations with Working Group for clarification and further input if necessary.
- 10:15 Presentation and Discussion: Addressing Accessibility [~2 hours with two 5-minute breaks]

 Objectives: Understand the term "accessibility," discuss additional accessibility concerns for

 CCR electronic delivery, and share perspectives and provide input on CCR rule revisions

 concerning translation accessibility.

Advance materials:

- 2013 Delivery Options Memorandum
- Americans with Disabilities Act (ADA)
- Section 508
- https://www.epa.gov/accessibility/what-section-508
- Web Accessibility Initiative (WAI)

Presentation: [30 min]

• Cathy Davis and Eddy Viveiros, EPA Office of Groundwater and Drinking Water, Drinking Water Protection Division

Questions and discussion

- 12:15 Wrap-up and Next Steps
- 12:30 ADJOURN MEETING

Meeting Objectives/Desired Outcomes for Session 10:

- Review submitted examples of CCRs to share perspectives on successes and opportunities;
- Revisit any topics necessary to develop recommendations, including corrosion control efforts;
- Clarify and refine recommendations for NDWAC; and
- Discuss next steps

2:00 INFORMAL GATHERING

Participants join 15 to 30 minutes early so the contractor can set up individual speaking, webcam, and presenter capabilities.

2:30 Discussion: Workgroup reviews shared examples of CCRs

Objectives: Workgroup members provide their thoughts on successes and opportunities in CCRs, using shared examples.

Advance materials:

• Example CCRs

Discussion [35 min]

3:05 Discussion: Revisiting pending topics to identify recommendations

Objectives: Develop recommendations for how to include corrosion control efforts in CCRs, and any other pending topics.

Discussion [35 min]

3:40 5 MINUTE BREAK

3:45 Discussion: Refining recommendations

Objectives: Refine recommendations from topic discussions in preparation for Working Group report and presentation to NDWAC.

Discussion [60 min]

4:45 Wrap-up and Next Steps

5:00 ADJOURN MEETING