Draft: ETAP BOSC Agenda and Schedule

July 11-12, 2023

EPA RTP Conference C-114 and Virtual

Day 1: July 11, 2023

Time	Duration	Topic	Speaker
9:00-9:10 am	10 minutes	Welcome	Maureen Gwinn
9:10-9:20 am	10 minutes	Introduction to the Panel	Tom Tracy
9:20-9:45 am	25 minutes	EPA ORD Portfolio Approach and Where ETAP Fits	Samantha Jones
9:45-10:00 am	15 minutes	Day 1 Agenda, Introduction of ETAP Team, and Charge to the Panel (Review Charge Qs)	Rusty Thomas
10:00-10:30 am	30 minutes	Break	
10:30-11:00 am	30 minutes	Science Support Introduction/Background	Alison Harrill
11:00-11:30 am	30 minutes	Literature Review	Leah Wehmas
11:30-12:00 pm	30 minutes	NTP Genomics Report Overview	Scott Auerbach
12:00- 1:00 pm	60 minutes	Working Lunch 12:00-12:30 pm Break 12:30-1:00 pm Discussion of Panel Roles and Responsibilities	
1:00-1:30 pm	30 minutes	Dose Response Methods and Parameter Refinement	Logan Everett
1:30-2:00 pm	30 minutes	Concordance Analysis with Inter-study Variability	Kelsey Vitense
2:00-2:10 pm	10 minutes	Summary	Alison Harrill
2:10-2:30 pm	20 minutes	Break	
2:30-3:30 pm	60 minutes	Facilitated Panel Q/A	Co-Chairs: Craig and Katherine
3:30– 4:30 pm	60 minutes	Public Comment Period	Facilitator: Tom Tracy
4:30 – 4:45 pm	15 minutes	Wrap Up	Rusty Thomas
4:45 – 5:45 pm	60 minutes	Break up into Charge Question groups 1-4 and Initial Discussions (closed session)	Co-Chairs: Craig and Katherine

Day 2: July 12, 2023

Time	Duration	Topic	Speaker
9:00-9:10 am	10 minutes	Welcome Back	Chris Frey
9:10-9:20 am	10 minutes	Day 2 Agenda and Charge Qs	Rusty Thomas
9:20-9:35 am	15 minutes	ETAP Overview- Introduce MOPA as the	Alison Harrill
		example	
9:35-10:00 am	25 minutes	Database Search and Systematic Evidence	Laura Carlson
		Map (SEM)	
10:00-10:30 am	30 minutes	<i>In vivo</i> Study Design	Leah Wehmas
10:30-11:00 am	30 minutes	Break	
11:00-11:20 am	20 minutes	Transcriptomic Dose Response Analysis	Logan Everett

Draft: ETAP BOSC Agenda and Schedule

July 11-12, 2023

EPA RTP Conference C-114 and Virtual

11:20-11:50 am	30 minutes	Reference Value Derivation and Reporting	Jason Lambert
11:50-12:05 pm	15 minutes	Comparison of Transcriptomics Reference Doses (TRVs) with Reference Doses/Concentrations (RfD/Cs) and Summary	Alison Harrill
12:05-1:05 pm	60 minutes	Working Lunch 12:05-12:35 pm Break 12:45-1:15 Begin questions from ETAP on Panel Method	
1:05-2:00 pm	55 minutes	Questions from Panel on ETAP Method	Co-Chairs: Craig and Katherine
2:00-4:00 pm	120 minutes	Break up into Charge Question Groups 1-4 (closed session)	Co-Chairs: Craig and Katherine
4:00-5:00 pm	60 minutes	Report out and Charge Question Discussions	Co-Chairs: Craig and Katherine
5:00- 5:15 pm	15 minutes	Wrap Up and Close Meeting	Rusty Thomas and Tom Tracy